Diana Zuidema

Diana Zuidema

Contactinformatie

Diana Zuidema

Docent Frans

Mijn werk in het onderwijs vergelijk ik wel eens met het runnen van een restaurant. Sinds een jaar of 30 bedien ik leerlingen uit klas 1 tot en met 4 van het vmbo, de havo en het vwo. Vele leerlingen heb ik mogen laten proeven van de talen Engels en vooral Frans.


Tegelijkertijd neem ik ook graag een kijkje in de keuken om erachter te komen hoe de menukaart wordt samengesteld. Sterker nog, ik draai graag regelmatig een keukendienst mee. Bijvoorbeeld door mijn ervaring als examenmaker bij het Cito en als een van de auteurs van de methode Grandes Lignes.


In mijn functie van docentcoach begeleid ik collega’s en streef ik ernaar om een bijdrage te leveren aan hun werkplezier en hun professionaliteit. Datzelfde geldt voor de tientallen studenten die wij jaarlijks bij ons op school verwelkomen en de kans geven om het vak van leraar in de vingers te krijgen. Als schoolopleider draag ik met mijn collega’s zorg voor het samen opleiden van deze nieuwe leraren. Dat is niet alleen leuk maar ook leerzaam, omdat studenten ons soms laten zien hoe het anders of zelfs beter kan.


Mijn ervaring uit het werkveld combineer ik met interesse voor ontwikkelingen op onderwijsgebied, bevlogenheid met een nuchtere inslag. Succesrecepten mogen blijven, maar verder zie ik graag dat de menukaart met de tijd meegaat. Het is daarom een eervolle uitdaging om als lid van de vakvernieuwingscommissie moderne vreemde talen bezig te gaan met het aanpassen van die menukaart. Met mijn ervaring en visie hoop ik te kunnen bijdragen aan een nieuw examenprogramma waar zowel leerlingen als docenten met plezier mee aan de slag zullen gaan.