Elise Aghazarian

Elise Aghazarian

Contactinformatie

Elise Aghazarian

Vakexpert Arabisch

Ik ben Elise Aghazarian. Ik ben opgegroeid in Oost-Jeruzalem en in 2009 verhuisd naar Nederland. Mijn passie in cultuur, taal, onderwijs en samenleving dreef me ertoe me te specialiseren in sociologie en in de Arabische taal. Ik heb een master afgerond in Sociale Wetenschappen van de Universiteit van Amsterdam en een certificaat in het onderwijzen van Arabisch als tweede taal van het Nederlands-Vlaams Cultureel Centrum in Caïro. Ik doceerde enkele jaren sociologie in de Palestijnse gebieden en werkte de laatste jaren als docent en vertaalster Arabisch.


Mijn bedrijf "Love Arabic" richt zich op het onderwijzen van Arabisch, het vertalen van inhoud van het Engels naar het Arabisch en consult over Arabische inhoud. Daarnaast geef ik als docent Arabisch sinds januari 2018 les bij de Universiteit van Amsterdam.


Tussen 2013 en 2017 werkte ik als redacteur van een online Arabisch jongerenplatform, opgericht door Radio Nederland Wereldwijd, op het gebied van informatie en ondersteuning over seksuele en reproductieve gezondheid en rechten in het Arabisch. Sinds oktober 2019 werk ik parttime bij de Faculteit Filosofie, Theologie en Religiestudies aan de Radboud Universiteit Nijmegen in een project over boeken en schrijftradities van oosters-orthodoxe christenen in Europa. Ik heb ook verschillende cursussen gevolgd in mijn professionele carrière, bijvoorbeeld de cursus Training of Trainers (Maastricht School of Management, 2009) en Coaching en Counseling (ICC, Den Haag, 2017). Ik word elke keer enthousiast als leerlingen een stap vooruit gaan met de Arabische taal en cultuur.


Als lid van de vakvernieuwingscommissie wil ik bijdragen aan actuele examenprogramma's, waardoor leerlingen hun taal-en interculturele communicatievaardigheden kunnen verbeteren en zich verder ontwikkelen.