Laurens Runderkamp

Laurens Runderkamp

Contactinformatie

Laurens Runderkamp

Docent Duits

Mijn naam is Laurens Runderkamp. Ik ben docent Duits en geschiedenis (beide eerstegraads) aan het Spinoza20first in Amsterdam. Verder ben ik vader van Kaja (4) en Joris (3). Ik maak veel muziek, ik zing en speel piano en gitaar in diverse genres. Ik houd van koken en lekker eten en probeer tussendoor wat te bewegen.


Ik ben zij-instromer en werk sinds vijf jaar in het middelbaar onderwijs. Ik liep stage op een ‘liberal arts and sciences school’, daarna werkte ik twee jaar op een regulier lyceum en nu op een brede Dalton-school. Ik was lang werkzaam op het gebied van culturele uitwisseling, onder meer bij het Goethe-Institut Rotterdam. Op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten was ik hoofd van een aantal theateropleidingen. Toen ik de opleiding Theaterdocent Verkort mede vormgaf kwam ik erachter wat ik wilde: onderwijs maken. Dit ga ik nu doen bij de vakvernieuwingscommissie moderne vreemde talen. Deze commissie biedt een unieke kans om het talenonderwijs in Nederland een hoognodige update te geven.


Kernwoorden zijn voor mij communicatief, taakgericht onderwijs, vakoverstijging en onderwijskwaliteit. Ook voor mijn eigen ontwikkeling als docent is deelname geweldig. Ik zie er zeer naar uit om met uiteenlopende stakeholders te komen tot een ambitieus programma, zodat jongeren en docenten beter zijn toegerust op de toekomst. Ik ben er vast van overtuigd dat de beheersing van moderne vreemde talen essentieel is voor cognitieve ontwikkeling, persoonsvorming en wereldburgerschap.