Mayte Ibáñez

Mayte Ibáñez

Contactinformatie

Mayte Ibáñez

Docent Spaans

Ik geef Spaans in de vwo-bovenbouw bij O.R. S. Lek en Linge te Culemborg. Mijn vrije tijd besteed ik aan tennissen en wandelen. Ik ben moeder van twee jongens (15 en 12) en die zitten op de middelbare school waar ik werk. Ik vind het erg leerzaam om te zien wat voor impact het onderwijs en docenten op een kind heeft. In Spanje liet ik mijn grote familie achter (5 broers en zussen!) in ruil voor de (ja nog steeds) grote liefde. Of ik de zon mis? Ja, heel erg. Maar licht en warmte kan je ook zelf uitstralen 😊.


Naast les geven stimuleer ik ook de samenwerking binnen de moderne vreemde talen vanuit mijn nieuwe rol als moderne vreemde talencoördinator. Mijn doel is om van de 25 taaldocenten een team te vormen dat elkaar steunt en inspiratie biedt. Met deze samenwerking kunnen we de leerlingen een effectiever en betekenisvoller leerproces bieden en ons samen beter voorbereiden op de ontwikkelingen die talenonderwijs zal ondervinden.


Het is een voorrecht om les te mogen geven. Ik geniet er dagelijks van om een bijdrage te leveren op een cruciaal moment binnen de ontwikkeling van een mens. In mijn 13 jaar werkervaring, waaronder 9 jaar binnen het international baccalaureate, heb ik ontdekt hoe belangrijk het is verbanden te leggen tussen je les en de wereld daarbuiten. Volgens mij gaat het onderwijs hierover: reële situaties nabootsen, actuele onderwerpen behandelen en het liefst vanuit aantrekkelijke digitale werkvormen. Om het onderwijs betekenisvol in te richten gebruik ik een uitgebreid netwerk, creëer ik veel authentieke leerscenario’s en blijf ik allerlei innovatieve scholingen volgen. Naar mijn mening heeft de vakvernieuwingscommisie vooruitstrevende docenten nodig. Ik denk dat een docent de samenleving goed moet bijbenen, altijd leergierig blijven en zichzelf vernieuwen. Mijn rol binnen de vakvernieuwingscommissie is mijn kennis en competenties te fuseren met andere collega’s om daadwerkelijk het verschil in het onderwijs te maken.